Nu så

Nu har vi bestämt golv o kakel till köket även tapeterna oxå!

Så imöra så fortsätter vi med att måla dessa j*vla köksluckor! Det är så tråkigt!

Men det är på gång iaf!  O det är skönt!

Nu så ska jag göra mig redo för sängen....


Reklam

Jag tycker att alvedon reklam är så bra, "är man stor måste man vara snäll" eller vad det är som de säger.

O så postens reklam med hunden som går i skogen med ett täcke som det står "ej älg" på är bra...

Ha en trevlig kväll nu är det dags att ladda för en ny vecka!

Hemma

Ja så var man hemma igen. Var lite jobbigt att åka buss så långt på två dagar. Man får ju inte plats med benen. Men det gick bra. O en otroligt trevlig helg med go mat o vin o en massa prat! Men så sant som det är sagt, borta bra med hemma bäst.

Skönt att vara hemma med John igen, o han hade saknat mig!

Umeå

Nu ska jag snart gör mig klar för att ta Y-bussen upp till Umeå för att hälsa på min underbara vän Jennie!

Ha en underbar helg!



Jag o Jennie på väg till ryssland i maj 2008

Middags dax

Idag har jag skrivit på ex-jobbet, skulle behöva skriva mer men det får bli imöra.

Har även städat undan o dammsugit. Kan lova att det skramlade bra i röret. Tagit en promenad o strålande sol men det var kallt, men hösten är ju här nu.

Nu så har jag kyckling file i ugnen o en god sallad som redan ligger på tallriken men grodar, avokado, fetaost och pinjenötter i lite mer i, super god! Till det blir det bubbelvatten.

Ska även ta hand om tvätten senare.

Nä nu är nog kycklingen snart klar....


God morgon

Det var John som tvättade idag. Jag hörde inte när hans klocka ringde o han ville inte väcka mig så då får kan skylla sig själv!

Jag vaknade av att jag skrek "Jag har en ål på stortån" Drömde att jag badade i stugan...

Ål på kolmården

 Nu ska jag äta frukost o sen blir det att göra ex-jobbet!


Sov dax

Nu sitter jag här o små kollar på tv, dricker en kopp te. Funderar på att gå o lägga mig o läsa nya Hänt extra som kom i brevlådan idag. Tvättid imöra kl 07.00 å då är det bara att klivas upp.



Nu är det här häliga tiden här då man kan tända o en massa ljus o mysa i soffan med en kopp te. Jag är inne i en te period nu,  det är så gott.



Jag o John i söndagskväll. Mäta o trötta efter middag hos Jonte...

Kanon köp!

När jag o John var på Ikea i fredags så köpte jag ett laptopstöd. Jag har kolla på det flera gånger men ej köpt det. Men så bestämde jag mig för att köpa det.



Bild lånad från Ikea. Bräda laptopstöd 149:- finns även i vitt.

O det var det bästa jag har gjort på länge. Eftersom jag sitter med datorn o knät på kvällarna o kollar på tv samtidigt som jag bloggar o läser bloggar med mera. Jag kan varmt rekommendera denna.

Lite bilder från helgen

Här är John i sin fina camping klädsel!



Snygg va?

                            

Vi i tältet första natten!                             Fina utsikten från campingen!



Precis när vi kom så lade sig apan o posade in för kameran.


                                                   

Tigrana var större än vad jag trodde!          Vi åkte med bil i safariparken o det var häftigt de, att de djuren så nära, Björna o Lejonen var häftigast att de så nära. De ända djuren i safariparken som inte var nära va vargarn.




Tullgarns Slott



Per Mobergs hus!



     

Saltå kvarn, o fikat på deras lilla mysiga cafe!

Detta är en snabb blick från helgen, knäppte över 360 bilder så detta är bara en bråkdel.
Mysig o välbehövlig  helg!


Hemma

I söndags kom vi hem från våran mini semester. Har haft det kanon!

På fredagen åkte vi till Kolmården men efter vägen stannade vi i kungen kurva o gick på Ikea med mera... Sen åkte vi till Flen o hälsade på Johns gamla praktikplats. Sen körde vi vidare mot Norrköping o Kolmården där vi campade i tält. På Lördagen gick vi på kolmården hela dagen. Helt fantastiskt! Knäppt massa bilder men ej lagt in dem på datorn, får visa sen.

På söndagen åkte vi hem med en paus på Tullgarns Slott o kollade in Per Mobergs hus o slottet. Sen pausade vi vid saltåkvarn. Där fikade vi o köpte mjöl till kanonpris om man jämför med Coop här hemma.
Sen när vi kom till Stockholm var l bara runt 1 tiden så då stannade vi i Stockholm city o kollade runt en snabbis för att sedan köra hem. Vi var hemma kl 18 då vi hämtade marsvinen o fick middag hos Jonte! 

Så skönt att umgås bara jag o John på borta plan.

   

Ex-jobb

Nu håller jag på o skriva o fixa med mit exjobb. Men jag tyckr det är svårt för jag vet inte riktigt hur jag ska skriva det. Hur jag ska bygga upp resultat delen.

Men nu tänker jag ta en promenad så jag får rensa skallen o få lite luft. Såkanke jag kommer på någon super ide' hur jag ska göra.


Marknadslördag!

Igår klarade vi oss från regn som tur var! Mysigt var det att bara gå omkring på marknaden med Angelica.

Jag köpte två sorters te, hälsinglandste o kvittente. O två sortes hounung. lime o ingefära. MUMS!



Nu ska jag bytta om från pyjamas o sen ska jag o John gå en sväng på marknaden innan han börjar jobba vid 12.30.

Hörs!

Sen

Angelicas buss är sen o marsvinen har fått mat nu så då kan jag ju blogga lite igen.

Kan vissa de vita listerna i sovrummet som från början var bruna o inte allt för vackra, hittade inte en bild på de gamla listerna men jag visar en från köket ist för de är/var samma färg i sovrummet.





Men nu är de:



Här ser ni även den tapet som vi har nu, men den ska snart tapetseras över med dessa:



Mer får ni inte se förens de är uppe på väggen.

Spännaden va?!

Väntar

Nu ska jag ge marsvinen mat o sen ska jag vänta på att Angelica kommer.



Ha en trevlig fredagkväll, för det ska jag ha...



Våran lilla boll Zingo... Han är så go så go!

Det blir inte bättre

Eftersom det kommer regna så blev det bara vardags sminkning.
Sen så har jag en tunika o svarta byxor. Lite ovant med byxor nu när man har haft leggins hela sommaren.



O håret var lite lockigt så det har jag satt upp med en hårklämma. 


 

Fint hårspänne va? Från Åhléns...

Göra mig klar

Nu ska jag göra mig klar tills Angelica kommer. Har sovit med flätor inatt o haft dem hela dagen så nu får jag väl se om det blev nå lockigt, mitt hår bilr ju rakt på engång.

Vi hörs!


Kålsoppan

Så har man intagit kålsoppa som är tradition när det är marknaden. Jag har vuxit upp med att man inte får gå på marknaden om man inte äter kålsoppa. Sen har det blivit att man måste ha den där kålsoppan för att man ska känna att det är riktig marknad.

Men jag är inte så förtjust i det så vi gjorde våfflor oxå.






Kålsoppan på värmning!

Kål

John håller på att göra kålpudding, BLÄ!

Det stinkerkål i hela lägenheten... Fy så äckligt!


Lillebror

I helgen ska min lillebror Svante sova här. Han är 15 snart 16 år. Så så liten är han inte. HAn sa att han var en stor kille så han skulle gå på marknaden med sina kompisar  sen sova här. Så det är väl lite status att sova i stan :O) o slippa åka bussen hem.



Glas

När vi var på Ikea i veckan så inhandlade vi nya glas. Vi hade Ikea glas förut oxå men det kändes som att alla har dem.



Vet inte varför det blir en massa vit runt bilden... men det får ni stå ut med...

Typiskt Ikea glas. Inget fel på det men det är kul att ha nått som inte alla har. O som vardagsglas så vill inte jag köpa nå dyra. Så vi köpte dessa på Ikea nu:

 

Ett 6 pak beige o ett 6 pak turkosa. Får se hur länge det dröjer innan alla andra har dessa? Men jag tror eftersom de är lite mönster o färg på dessa så är det kanske inte så många som skaffar dessa.  Men visst är de snygga?


Orkide

När vi flyttade in i denna lägenheten så fick vi en Orkide av en vän o sen dess har en blommat förfullt från vi fick till början av aug på tappade den sin sista blomma.



Titta så fin den har varit.

När den tappade in sista blomma så hade det redan kommit en knopp men nu har den vuxit mer på stänglarna o kommit en massa knoppar eller massa o massa men jag tycker det är massor. Hoppas att det blir blommor av alla så de inte ramlar bort. Jag har aldrig annars fått en orkide att blomma om. Eller jag har inte ägt så många heller. Men nu är jag stolt.





Syns inte så bra men jag lovar att de finns där.

Tittar ni ut så skymtar ni även Johns Jaguar från 72!

Kaos!

Typiskt mig, nästan varje gång jag ska vattna blommorna så kommer det vatten på golvet. Men nu var det ett tag sedanjag köpte denna braiga vattenkanna på Ikea.  

Lånat bild från Ikea.se, jag har den lila kannan.

Som sagt sedan jag köpte den har jag inte tömt nå vatten på golvet förrän idag. Jag vattnade vårat penningträd,




Blomman som man skymtar bakom gardinen. Jag tänkte att nu ska jag vattna den rejält den har ju stor kruka så jag tömde på. Men rätt som det är så rinner det vatten från faten som krukan står på. O det var inte lite vatten, utan det var mycket, rätt ner på parkett golvet. Så det var bara att riva åt sig en handduk! Kaos bara för att man ska vattna blommorna. Typiskt mig!


God morgon marknadsfredag!

Så var det fredag igen då... Grått väder ute men som sagt det är ju markand o då är det alltid lite dåligt väder så kallat marknadsväder...

Inatt har jag sovit gott, somnade innan tolv o sov åtta timmar. Då mår jag som bäst. Men det är viktigt att jag somnar innan tolv. Undra varför? Somnar jag efter tolv så spelar det ingen roll hur länge jag sover jag blir inte pigg den dagen. Någon som har bra förslag på varför det är så?


Så skönt att jag plockade ihop här hemma igår o tog ett varv med dammsugaren. Men sen är frågan om marsvinen behöver få rent idag? Eller om de klarar sig till imöra. Kan kanske få John att göra det. 

 Jag skulle ha börjat med ex-jobbet denna vecka men jag tar "semester" denna vecka oxå eftersom det är fredag idag o jag inte börjat än så bara blev det inte den här veckan heller.
Men till veckan ska jag sätta igång med det, för om jag inte gjort det så känns det inte så kul att åka till Kolmården, om jag har börjat skriva ihop ex-jobbet så känner jag mig värd att åka. Så på måndag ska jag bara börja med ex-jobbet. LOVAR!!!!

Nä nu ska jag ta i väcka John o äta frukost. Eller jag ska göra iordning frukosten o sen väcka han. Det kan han vara värd att komma upp till färdigt frukostbord så här på fredagmorgon.




En av våra myspys frukostar på ballongen i sommar!


Natti

Nu är John hemma, så nu är det dax för sängen snart. Kollar på grannfejden nu. Hur vuxna människor kan hålla på  bråka om skit saker. 

Ha det bra o god natt!

 

Kolmården

Nästa fredag åker jag o John söderut för att på lördag gå på kolmården. Det är en dröm jag har haft i många år att få åka dit. Planerna är nu att åka ner på fredag pausa i Söderköping o äta glass på smultronstället men nu se jag på deras hemsida http://www.smultronstället.se/ att de har stängt för säsongen, så det var ju tråkigt.  Men så ska vi stanna på Tullgarns slott där Per Moberg håller till. Han är en stor idol för John.  Sen ska vi ner till campingen i Kolmården sen vet jag inte vad som mer händer under fredagen. På lördagen är det kolmårdens djurpark som gäller för hela slanten. Söndagen ska vi ta oss hemåt men vilken väg har vi inte planerat än. 

Marsvinen får åka på Kollo till mamma under dessa dagar.

'

Söta va?!

Kvälls mys

Nu har jag duschat o sitter med min te kopp o kollar på TV-en (Lyxfällan), tänk hur folk kan ställa till det för sig!

Snart kommer John hem från jobbet, tjoho o jag har tänt en massa ljus, så mysigt!




Första gången som jag tänder ljus i denna ljushållare sen vi flyttade i här. Är lite rädd för att det ska bli sotfläckar på tapeterna. Får hålla koll ikväll, men än så länge har det gått bra.



Vår nya fina lyckta som lyser upp kanon fint i hallens ena hörn. John är väldigt nöjd med den.




Myspys på köksbordet ikväll


 

Höstduken har åkt fram!


Hösten

Jaha, så var vi inne i september månad, hösten är på intågande o i helgen är det dax för Hälsingemarknaden. Det ska bli så mysigt att gå på marknaden. Jag älskar att å påmarknaden o i år bor vi allseles intill marknadesområdet. Inga problem som för om åren när man ska hem från Skinnskatteberg o marsvinen ska hem o hur ska man ta sig hem. Så skönt att slippa alla dessa små "problem" i år.

Skönt att bo nära så man kan gå hem o ta en paus :O)


RSS 2.0