Recept på nyttiga limpan
Det har kommit förfrågningar om receptet på nyttiga limpan.
Frukt och nötbröd
3 dl grahamsmjöl (jag brukar använda rågflingor)
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl torkad frukt (jag blandar aprikoser, russin, fikon)
2 dl nötter (jag blandar hasselnötter och valnötter)
3 dl filmjölk
1 dl mjölk
Blanda torrvarorna, frukten och nötterna. Rör ner fil och mjölk och blanda det till en lös deg.
Töm ner den i en smord brödad form som rymmer 1½ L
Grädda i 100 grader C i 55 minuter
Höj sedan till 150 grader C i 45 minuter
Efter det stäng av ugnen och låt brödet stå kvar i 20 minuter
Stjälp sedan upp brödet och låt det svalna inindat i en handduk.
Det blir super gott!
Lycka till!
Frukt och nötbröd
3 dl grahamsmjöl (jag brukar använda rågflingor)
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl torkad frukt (jag blandar aprikoser, russin, fikon)
2 dl nötter (jag blandar hasselnötter och valnötter)
3 dl filmjölk
1 dl mjölk
Blanda torrvarorna, frukten och nötterna. Rör ner fil och mjölk och blanda det till en lös deg.
Töm ner den i en smord brödad form som rymmer 1½ L
Grädda i 100 grader C i 55 minuter
Höj sedan till 150 grader C i 45 minuter
Efter det stäng av ugnen och låt brödet stå kvar i 20 minuter
Stjälp sedan upp brödet och låt det svalna inindat i en handduk.
Det blir super gott!
Lycka till!
Kommentarer
Trackback